Prostia domina inca internetul

Azi mi s-a confirmat ca internetul si messengerul (in special) este inca plin de oameni care sunt prea creduli, prea putin educati sau prea putin interesati pentru a „trai” in siguranta in aceasta lume virtuala.

Imi amintesc o intamplare din clasele V-VIII, nu retin exact anul, cand un coleg a intrat pe site-uri porno (curiozitatea asta) drept pentru care am primit toti pedeapsa sa scriem un eseu de sase pagini despre beneficiile internetului si altul tot de sase pagini despre efectele negative ale internetului. Vreau sa scot in evidenta faptul ca despre internet se pot scrie pagini intregi de beneficii si lucruri bune, insa in acelasi timp se pot scrie la fel de multe pagini cu efecte negative.

Problema e ca majoritatea utilizatorilor de internet navigheaza aiurea, descarca orice si de oriunde, accepta orice si dau click pe orice casuta care li se deschide in fata ochilor. Si ghiciti cine se plange dupa ca nu le merge calculatorul, ca lucreaza greu, ca au virusi?

Azi am primit un mesaj de la un prieten: „is this you ? http://…..” Cum nu prea intru eu pe linkurile trimise asa am inchis direct casuta, nici nu am sesizat despre ce e vorba. In urmatoarele minute am primit acelasi mesaj, de la aceiasi persoana, de vreo 10 ori. Asta e frate, virus.

Totusi, ce e mai rau nu se intamplase. In urmatoarele ore, am inceput sa primesc astfel de linkuri de la vreo 3-4 persoane. Da, virusi fratilor. Am plecat pana la soramea in vizita, surpriza, si ea primea astfel de tampenii de la cativa din lista. Fenomenul lua amploare.

Ce mi se pare ciudat e cat de repede s-a raspandit. Si ma mir ca inca lumea e asa de credula si atat de putin educata privind siguranta pe internet incat sa mai puna botul la astfel de tentative de nimic.

Despre ce e vorba?

Virusul care se transmite prin reteaua ymessenger se autotrimite tuturor contactelor din lista celui infectat daca este descarcat. Astfel in cateva momente poate ajunge in sute de calculatoare.

Aveti mare grija la linkurile de genul „….. /image.php” sau „….. /profile.php” care va cer apoi sa descarcati o asa zisa imagine insa care este un executabil, avand terminatia „.exe” Daca primiti astfel de linkuri nu le deschideti si mai ales nu descarcati nimic dubios.

Reclame
Acest articol a fost publicat în de pe net, prostie, romania. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s