Mai batem la usi?

Sau e prea demodat pentru noi?

Usa, acel obiect care separa doua incaperi, care ofera intimitate, care delimiteaza anumite spatii, de care ne batem cu capul uneori, ce mai, un obiect cu rol foarte important, in cazul in care unele persoane nu stiu, face parte din viata noastra de zi cu zi.

Ea este ori inchisa ori deschisa, in functie de rostul ei, sau in functie de activitatile care se desfasoara dincolo de usa, sunt nenumarate situatii.

Una dintre principalele activitati ale omului in relatie cu usa este batutul la usa.

Se bate la usa (asa ar fi normal), pentru a afla daca este cineva de partea cealalta, sau daca acele persoane sunt dispuse sa te primeasca, sau daca nu se afla in anumite ipostaze (indecente de exemplu) pentru care au nevoie de cateva momente inainte de a te primi inauntru.

Ei bine, in ultima vreme am observat ca batutul la usa a devenit doar o chestie „sa fie”. Indiferent ca te afli intr-o institutie, ca te afli acasa, sau in camera de camin, toata lumea bate la usa doar ca gest.

In primul rand, atunci cand bati la usa, astepti un raspuns, pentru ca altfel care ar fi rostul ciocanitului? „Vezi ca intru, am intrat!” Stai frate ca nu e chiar asa simplu.

Cel mai mult urasc batutul si intrarea in secunda urmatoare in incapere. Asta e greseala cea mai comuna. Majoritatea fac asa. Folosesc bataia la usa doar ca pe un avertisment „Vezi ca intru!”, insa fara ca tu sa ai timp de raspuns, sau timp de reactie, sa te „pregatesti” cumva pentru situatia ce urmeaza.

Daca eu sunt in costumul lui Adam in camera, ma schimb. Vii tu, om cu 10 facultati (am aflat intre timp ca facultatea nu te face om, socant), imi bati la usa si intri direct. Care dintre noi va ramane cu sechele? 🙂

Apoi mai sunt marlanii care nu bat deloc. Intra direct. Aici nu am ce spune, ori suntem nesimtiti ori nu mai suntem, ce naiba.

Mai exista printre noi o specie care bat abia dupa ce au intrat, sau se intorc din mijlocul incaperii in care au intrat si bat la usa, simbolic. Si eu exact asta nu inteleg, de ce batutul la usa a devenit ceva simbolic? Mama ei de viata.

Batutul la usa are un rol clar, bine determinat de savantii si geniile lumii. Dupa ce bati la o usa, ca un om civilizat ce te crezi, astepti frumos raspunsul „Da, intra!”. Nu intri ca marlanu, ca la tine acasa, ca nu esti.

Ei bine, voi mai bateti la usa? Si mai ales, asteptati un raspuns apoi, sau bateti la usa doar asa, in mod simbolic?

Reclame
Acest articol a fost publicat în d'ale mele, prostie, romania, studentie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s