Despre internet

Numărul utilizatorilor de internet a crescut de la 500 de milioane de abonaţi la telefonie mobilă şi 250 de milioane de utilizatori de internet, în 2000, la peste cinci miliarde abonaţi la telefonia mobilă în 2011, in timp ce numarul utilizatorilor de internet depăşeşte uşor două miliarde.

Având în vedere creşterea drastică a utilizatorilor de internet, de ceva timp a început „criza ip-urilor„. Deşi poate mi se pare, pe internet s-a instaurat o uşoară panică, cel puţin în rândul utilizatorilor simpli. Nu e un capăt de lume. Întradevăr, numărul adreselor disponibile prin protocolul ipv4 este pe terminate, însă se va trece la ipv6 şi toată lumea va fi fericită, nu disperaţi. Probabil vor fi ceva probleme de compatibilitate, însă vom trece peste.

Şi dacă tot vorbim de utilizatori de internet si ip-uri, se pare, conform unui raport al companiei americane Akamai, că România ocupă locul patru în lume şi locul patru în Europa în ceea ce priveşte viteza medie la internet. În topul oraşelor în schimb, nu stăm la fel de bine, Constanţa ocupând abia locul 48 în lume. Mai multe detalii aici.

Până una alta, mă întorc eu la învăţat. Stresiune!

Reclame
Acest articol a fost publicat în de pe net, diverse, interesante, scurte, stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Despre internet

  1. Pingback: Despre internet - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s