Winter’s Bone (2010)

Aseară am văzut primul film după o perioadă de două săptămâni în care nu prea am avut timp să mă relaxez cu un film bun. Am zis că trebuie să văd toate filmele nominalizate la Oscar, aşa că am început cu Winter’s Bone (2010). Am văzut anul trecut şi „The social network”, dar el nu intră în categoria filmelor de Oscar, cel puţin pentru mine, că pe listă e, şi nu tare m-aş mira dacă ar câştiga, deşi nu înteleg pentru ce.

De la început vă spun că Winter’s Bone nu e film 3D, nu are efecte speciale, are buget redus, e film independent, nu coţine scene porno. Şi după cum spunea cineva, dacă sunteţi mari „consumatori de popcorn” cu siguranţă nu e genul vostru.

Nu vreau să mă întind prea mult, aşa că am să vă prezint pe scurt filmul.

Ree Dolly, o adolescentă de numai 17 ani, are grijă singură de mama ei şi de cei doi fraţi mai mici, Sonny si Ashlee. E nevoită să se descurce singură cu cei doi frăţori, cu problemele financiare şi cu greutăţile, tatăl ei fiind în închisoare pentru producere şi trafic de droguri, mama ei fiind instabilă psihic.

Pentru a ieşi pe cauţiune, tatăl ei pune garanţie casa şi toate proprietăţile familiei. Acesta nu se mai prezintă însă la proces, tânăra, mama şi cei doi micuţi riscând să rămână pe drumuri.

Ree îşi caută tatăl, trecând prin momente grele, violenţe şi având parte doar de oameni care îi întorc spatele. O tânără maturizată prematur, puternică şi cu capul pe umeri. Reuşeşte să ţină familia unită şi să scape de probleme.

Un film bun, despre care veţi afla mai multe urmărindu-l, o dramă crudă, drama unei familii, lupta pentru supravieţuire a unei tinere, o acţiune aproape de realitate, un film care merita nominalizat, nu ştiu dacă merită însă să câştige, probabil că nu.

Urmează The Kids Are All Right, o comedie care de asemenea se anunţă ca fiind un film bun. Vedem.

Reclame
Acest articol a fost publicat în filme, video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Winter’s Bone (2010)

  1. Pingback: Winter’s Bone (2010) - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. Pingback: Oscar list | Moga Florin

  3. Pingback: Noaptea oscarurilor | Moga Florin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s