Toy Story 3 (2010)

Ieri, venind spre casă, cu trenul, am avut timp suficient să mă uit la un film. Aveam de ales între True Grit, The Fighter şi Toy Story 3, filmele de Oscar pe care le mai aveam de văzut. Am ales Toy Story 3, să mă mai amuz puţin.

Zic să începem.

Cu siguranţă toţi ne imaginam când eram mici că jucăriile au suflet, sentimente, că sunt vii. Ei bine, în Toy Story 3, acest lucru chiar se întâmplă. Andy a crescut mare, urmează să meargă la facultate aşa că mama lui îi cere să scape de jucăriile din copilărie, jucării de care era nedespărţit în copilărie, jucării alături de care a crescut.

Andy este încă ataşat de „prietenii” lui, aşa că îi pune într-un sac de gunoi cu gândul să îi ducă la mansardă. Doar cowboyul Woody este ales pentru a merge cu Andy la facultate (colegiu, cum zic ei). Însă, dintr-o greşeală, mama lui Andy aruncă punga la gunoi.

De aici începe cu adevărat aventura jucăriilor. Chiar dacă trec prin fel şi fel de probleme, situaţii limită, ajung prin cele mai ciudate locuri şi se confruntă cu tot felul de jucării „rele” şi copii care în loc să se joace le trântesc, le rup, le rod, le ling, gaşca de prieteni rămâne mereu unită, astfel trecând peste greutaţi.

Care va fi deznodământul întregii poveşti veţi afla singuri urmărind filmul. Şi nu porniţi de la premiza că e animaţie, deci e pentru copii. E un film pentru toate vârstele.

Un film care chiar dacă e animaţie, e o adevărată lecţie de viaţă. O poveste despre prietenie, despre prieteni. Un film emotionant, care cu siguranţă vă va aminti de copilărie, de jucăriile pe care le-aţi abandonat pe undeva.

Chiar dacă nu sunt fanul animaţiilor, Toy Story 3 fiind al doilea film de animaţie, după „Despicable Me”, pe care l-am văzut de multă vreme, acest film a reuşit să mă impresioneze, să ma emoţioneze, să mă facă să mă gândesc la copilărie şi să râd cu gura până la urechi în acelaşi timp.

La un moment dat, cum eram în tren, nu am reuşit să mă mai abţin din a râde. Noroc că nu era prea multă lume, probabil nu m-a auzit nimeni.

Personajele simpatice, momentele emoţionante, uneori momentele dramatice, faptul că te ţine mereu cu sufletul la gură şi nenumăratele momente în care pur şi simplu nu te poţi abţine să nu râzi, fac din acest film unul excepţional şi care merită urmărit.

Singurul lucru care mi-a displăcut, a fost acel bebeluş, cam scary aş putea zice. Momentul în care îşi întoarce capul invers, poate fi destul de înfricoşător pentru copii. Dar în afară de asta, nu pot reproşa absolut nimic acestui film. Un film de urmărit, perfect atât pentru adulţi cât şi pentru copii.

Şi încă un sfat, mai bine îl urmăriţi cu subtitrare, decât să vizionaţi varianta dublată. Asta evident, dacă cei mici se descurcă astfel. Dar pentru cei mari, obligatoriu varianta originală.

Reclame
Acest articol a fost publicat în filme, video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Toy Story 3 (2010)

  1. andreea93m zice:

    E superb filmul! L-am vazut mai demult. Pacat ca nu te uiti de obicei la filme de animatie, multe sunt educative si distractive! Wall-E, de pilda, mi s-a parut usor plictisitor la inceput, dar a fost atat de draguuut!!
    Pe mine ma amuza foaaaaaarte tare alienii aia verzui! Deci nu mai puteam de ras din cauza lor, inca de la primul film Toy Story! Iar in al treilea au fost la maxim de funny.
    E inexplicabil cum un film m-a putut face si sa lacrimez (chiar emotionant!!), cat si sa rad in hohote.
    Alte filme de animatie: Horton Hears a Who!, Wall-E, How to train your own dragon, The Tale of Despereaux… si nu-mi mai vin in minte momentan.

  2. Pingback: Noaptea oscarurilor | Moga Florin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s