Inception (2010)

După cum v-am promis, în seara asta avem un review făcut de Mona, filmului „Inception 2010.” Enjoy!

„La început’’ este un film de ficţiune, de ştiinţă, care a fost scris, produs şi regizat de Christopher Nolan. Personajele filmului sunt puse în valoare de către actorii Leonardo DiCaprio, Ken Watanabe, Joseph Gordon-Levitt, Marion Cotillard, Ellen Page, Tom Hardy, Cillian Murphy, Dileep Rao, Tom Berenger si Michael Caine. DiCaprio îl joacă pe Dom Cobb, un hoţ experimentat, specializat în spionaj corporativ.

Christopher Nolan a petrecut şase luni de lustruit scriptul iniţial înainte ca Warner Bros să îl cumpere în februarie 2009. Filmările au avut loc în şase ţări şi patru continente, începând din Tokio la 19 iunie 2009 şi terminând în Canada la sfârsitul lunii noiembrie a aceluiaşi an.

Spectacolul este pus în valoare de arta pe care o vedem în „lumea de vis”, povestea în sine este una ambiţoasă. Apariţiile repetate sunt esenţiale pentru a aprecia tot ceea ce „Inception” are de oferit.

Filmul cel mai provocator de la „The Matrix” şi probabil, unic, Inception nu este un film pentru oricine, având la bază un caracter psihologic. Există o mulţime de explozii, sigur, şi scene de luptă şi gadgeturi. Îl avem pe Leonardo DiCaprio ca erou, iar pe Marion Cotillard ca femme fatal. Dar cum am mai spus, este un film cu caracter psihologic şi pentru acest film este nevoie de „loc în minte’’ sau mai degraba, „în mai multe minţi deodată’’, deoarece eroii noştrii urmăresc premiul cel mare prin vise, acţiunea având loc în cel puţin patru realităţi separate şi simultane.

Dom este un criminal reticent, un hoţ profesionist care nu este specializat în furtul de maşini, diamante sau picturi, ci de proprietate intelectuala.

După ce autorităţile îl acuză pe nedrept pentru uciderea soţiei sale Mal (Marion Cotillard) el este de acord să-şi asume o nouă misiune periculoasă de la un mogul numit Saito (Ken Watanabe).

Pericolul unei noi misunii se află într-un detaliu cheie care o diferenţiază de cele anterioare. În loc să extragă o idee din creierul lui Fischer, Dom va trebui să o implanteze – un proces semnificativ mai riscant şi mai complicat. Pentru a reuşi, Dom şi mâna lui dreaptă, Arthur (Joseph Gordon-Levitt), adună o echipă formată din cei mai buni şi mai străluciţi soldaţi ai viselor.

După cum se poate vedea, în Inception „the waking life/dreaming life” este una complicată şi plină cu tot felul de implicaţii cu greutăţi existenţiale. Avalanşa de informaţii devine atât de intensă încât aproape că vă aşteptaţi ca o clepsidră gigant să apară pe ecran congelată. Însărcinat cu pondering, cu ramificaţii dramatice şi filosofice la fiecare acţiune, face din ce în ce mai dificilă distincţia între evenimentele care au loc în trecut sau prezent, între personaje reale şi imaginare, între eroi şi hoţi.

Deci, în concluzie (aici sunt gândurile mele), acest film este mare la prima vizionare, dar este remarcabil la vizualizarea a doua. Din punct de vedere vizual este incredibil, este bine turnat şi un blockbuster de vară minunat.

PS: Eu am să-l văd şi a treia oară şi am să ofer o actualizare. Dar până acum, eu sunt foarte impresionată de modul în care se prezintă filmul, mai ales pentru prima impresie pe care o lasă.

Reclame
Acest articol a fost publicat în filme, guest post, video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

3 răspunsuri la Inception (2010)

  1. kissdaniela zice:

    Eu l-am inteles din prima…nu mi se pare chiar asa de complicat

  2. Pingback: În caz de ai ratat… (3) « Copilu Blog

  3. Pingback: Noaptea oscarurilor | Moga Florin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s