The Kids Are All Right (2010)

Trei zile până la Oscar şi trei filme de prezentat. Cred că am să vă obosesc puţin, un film pe zi, plus lista finală, aşa cum am promis, în ce ordine sunt pentru mine cele 10 filme şi bineînteles care film consider eu că ar merita să fie marele câştigător.

„The Kids Are All Right”, cu Lisa Cholodenko ca regizor. Un bărbat nu ar fi putut face un astfel de film, acuma cântăriţi voi dacă ce am spus e de rău sau de bine. Unii spun că ar fi comedie, alţii îi mai dau şi titulatura de dramă, de fapt, nu e nimic. Are uşoare aluzii şi faze comice, dar atât, iar dramă nu e nici atât. Cred că am să fiu scurt şi critic.

Vorbim de două mame (Nic – Annette Bening şi Jules – Julianne Moore) care formează un cuplu de lesbiene (is not funny). Ca şi cum asta nu ar fi de ajuns, cele două au şi doi copii (Joni – Mia Wasikowska şi Laser – Josh Hutcherson), înseminare artificială evident.

Cei doi copii sunt adolescenţi, deci curioşi, dorind să îşi cunoască tatăl biologic (Paul – Mark Ruffalo). Cei doi reuşesc să se întâlnească fără ştirea mamelor cu donatorul, care este de asemenea încântat de întâlnirea cu cei doi. Într-un final, află şi mamele de faptul că cei mici s-au întâlnit cu „the sperm donor” şi nu sunt prea încântate de faptul că cineva se bagă în familia lor şi mai ales că acel cineva e donatorul. Ele îl consideră o ameninţare pentru familia lor, Nic fiind foarte reticentă în ceea ce îl priveşte.

Când lucrurile încep să se aşeze şi să se înteleagă bine, chiar şi Nic considerându-l pe donator o persoană agreabilă, aceasta află un lucru şocant care îi dă toata viaţa peste cap.

Un … film, unul destul de bun, să nu mă înţelegeţi greşit. Avem parte de o idee originală, de două actriţe care joacă foarte bine. Avem parte de un film uşor, cu numeroase răsturnări de situaţie, un film realist, natural, de urmărit.

Cică avem parte de o familie modernă. Let’s be serious, familia aşa cum o ştim e învechită? Ca să fii modern trebuie să … în fine. Chiar nu pot să spun mai multe despre filmul ăsta. E de urmărit, atât. Nu are acel ceva care să îl facă un film bun, un mare film, un film de Oscar.

Totuşi, e un film de familie, de casă, de Duminică, sau cum vreţi voi să îi spuneţi, în niciun caz nu e un film de Oscar, asta e clar.

Reclame
Acest articol a fost publicat în filme, video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la The Kids Are All Right (2010)

  1. Pingback: Noaptea oscarurilor | Moga Florin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s