True Grit (2010)

Mai sunt câteva ore până la noaptea oscarurilor iar eu vă prezint azi ultimul film din cele 10 nominalizate la categoria „cel mai bun film”. Ştiu că am scris cam mult despre filme în ultima perioadă, dar dacă am promis că vă prezint toate filmele de Oscar, a trebuit să mă ţin de cuvânt.

Totul va lua sfârşit în seara asta la ora 12:00 când e programată să apară postarea cu lista de care vă ziceam, însă mai multe o să aflaţi atunci.

True Grit (2010), un western inspirat din romanul autorului Charles Portis şi totodată remake al filmului cu acelaşi titlu din 1969. Un remake extrem de reusit făcut de fraţii Joel şi Ethan Coen, nu degeaba a fost nominalizat la 10 premii Oscar din care are şanse destul de mari să câştige câteva.

Am vrut să citesc şi cartea înainte de a vedea filmul, însă nu am reuşit să dau de ea şi nici nu am prea avut timp în ultima vreme şi de citit, aşa că mi-am încălcat regula de a citit cartea înainte de a vedea un film realizat după un roman. E interesant să citeşti cartea iar mai apoi să vezi viziunea regizorului şi cum pune totul în scenă.

Voi ce făceaţi la 14 ani? Cu siguranţă nu umblaţi dupa criminalul tatălui vostru cu gândul la răzbunare. Ei bine, Mattie Ross (Hailee Steinfeld), pleacă în aventura vieţii ei, căutându-l pe cel care i-a omorât tatăl, cu gândul de a-l aduce în faţa justiţiei.

Alături de Reuben Coghburn (Jeff Bridges), şeriful pe care tânăra îl angajează pentru a o ajuta, şi LaBoeuf (Matt Damon), un ranger alături de care fac front comun pentru prinderea criminalului, tânăra porneşte pe urmele lui Chaney, cel care se pare că i-a ucis tatăl. Pe parcursul întregii aventuri, tânăra dă dovadă de un curaj enorm, este extrem de inteligentă şi îşi urmează drumul indiferent de piedici, fiind foarte determinată şi convinsă să îşi atingă scopul. Nu îşi pierde cumpătul şi concentrarea în niciun moment şi este pregătită sa facă orice sacrificiu pentru cauza sa.

Toată lumea a rămas impresionată de prestaţia tinerei actriţe, Hailee Steinfeld, întradevăr aceasta făcând un rol mare, la doar 14 ani. De asemenea, şi cei doi parteneri de drum ai tinerei îşi joacă rolurile în mod excepţional. Toţi trei sunt credibili, dedicaţi, iar rolurile le vin ca o mănuşă. Cel mai mult mi-a plăcut Hailee Steinfeld care are şanse destul de mari să câştige premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar. O tânără care promite multe şi care sper ca pe viitor să ne încânte şi cu alte prestaţii asemănătoare.

True Grit (2010), un western de urmărit, nu unul care se încadrează în tiparele clasice ci chiar unul plăcut, amuzant pe alocuri, emoţionant, o adevărată poveste de viaţa, o dramă cu personaje frumos conturate şi foarte bine interpretate.

Aş fi vrut să vorbesc şi despre final, însă părerile sunt împărţite în ceea ce priveşte finalul filmului aşa că am să vă las pe voi să vă daţi cu părerea cu privire la sfârşit. Probabil fiecare va avea o opinie diferită.

Per total, e un film bun. Un adevărat candidat pentru Oscar, însă o spun sincer, cu asemenea rivali nu prea are şanse. Oricum, opiniile noastre foarte rar vor coincide cu cele ale criticilor.

Reclame
Acest articol a fost publicat în filme, video. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la True Grit (2010)

  1. Pingback: Noaptea oscarurilor | Moga Florin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s