Ce fac banii dintr-un copil

Nu vreau să vorbesc de scandalul iscat pe seama divorţului „celebrilor” Monica şi Irinel Columbeanu. Chiar am rămas dezamăgit când am văzut că pe majoritatea site-urilor de ştiri, pe care le credeam serioase şi care nu dau ştiri mondene, am găsit zeci de ştiri pe această temă, dar asta e altă treabă.

Chiar nu vreau să o lungesc pe tema asta, e expirată. O fată tânără care s-a asigurat cu un bătrânel bogat. Clasic. Acum tipa vrea să îi ia nişte bănuţi bătrânelului, păsându-i prea puţin de fată.

Vreau să vorbesc despre fetiţa celor doi. Irina, fata pentru care se luptă Irinel şi Monica, a devenit un subiect de mare interes zilele astea. Amândoi o vreau, superficial sau nu, dar cel puţin asta spun ei.

Ei bine, totul s-a transformat între timp într-un scandal. Părintele bun, părintele rău. Pe internet a apărut un film în care cea mică spune că mama sa o bate, că nu o iubeşte, dume deastea. Ei bine, printre altele spune următorul lucru când este întrebată dacă o mai iubeşte pe mama sa: „Nu, pentru că vreau altă mamă să cumpăr.”

Nu o să comentez filmuleţul, o fi adevărat, nu o fi, poate fata a fost influenţată poate nu. Oricum, e un copil, îşi schimbă părerile de la o zi la alta. Poate a fost bătută, poate a mai primit o palmă la fund, poate mai mult. Nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre ceea ce a spus, că vrea să cumpere altă mamă.

E normal să gândească aşa. Aşa a fost învăţată, că totul e de vânzare. Nici nu are cum să fie altfel, doar a trăit într-o lume în care totul se învârte în jurul banului.

Dar dacă ea la 4-5 ani, cât o avea, crezi că totul pe lumea asta se poate cumpăra, mai ales o mamă, atunci la ce să te aştepţi de la ea când o să crească mare. Un copil tipic de bani gata, cu viitorul în pungă (nu din punct de vedere financiar, evident).

Evident că cea mică a avut şi va avea tot ce îi pofteşte inima, nu i se va spune nu la nimic, nu îi va lipsi nimic, dar probabil la fel de sigur nu va şti ce înseamnă prietenia adevărată, ce înseamnă să fii apreciat nu doar pentru bani, ce înseamnă să te bucuri de lucrurile şi de munca făcută de tine. Cu siguranţă „îşi va cumpăra o altă mamă” (asta dacă a avut cu adevărat o mamă şi până acum), doar Irinel e liber acum. Cu siguranţă nu o va duce rău, dar totuşi, parcă îmi e puţin milă de ea, ca nu are nici o vină că s-a născut din asemenea părinţi, că a primit o educaţie „aleasă”, că este ceea ce este (o fetiţă care vrea să îşi cumpere altă mamă) şi va deveni peste ani ceea ce vedem acum în mama sa.

E trist, un copil de 4 ani să spună că vrea să cumpere altă mamă, mai ales un copil care nu a dus lipsă de nimic, nu a trecut prin greutăţi, poate doar peste o palmă la fund, dar e extrem de tris că fetiţa crede că poate cumpăra orice, şi intreaga viaţă îi va fi ghidată de asta. Trist.

În filmuleţ se aude şi Irinel cum încearcă să dreagă busuiocul, spunând că o persoană nu poate fi cumpărată cu bani. E pe naiba, sunt curios câte persoane îi sunt prieteni doar pentru banii săi, câţi oameni a cumpărat el de fapt cu bani, până la urma urmei, Monica a stat cu el doar pentru bani, doar nu pentru frumuseţe şi sufletul enorm.

Oricum, scandalul se vinde, îi vedem din nou pe cei doi în prim plan după o perioadă în care nu am mai auzit nimic de ei. Asta e viaţa, oricum, noi să fim sănătoşi.

Reclame
Acest articol a fost publicat în prostie, stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Ce fac banii dintr-un copil

  1. aNDRIIpOPA zice:

    Un copil de 4 ani spune ce crede şi deci ce gândeşte (ţi-o spun din experienţă, iar când vei avea şi tu copii îmi vei da dreptate), aşa că nu cred că a minţit atunci când a spus că mama o bate. Legat de faptul că vrea să „cumpere” altă mamă, pot să te liniştesc dacă îţi spun că nu faptul că a fost obişnuită cu banii o determină să spună asta ci faptul că mama oricum nu a fost prezentă pe lângă ea ca o adevărată mamă. Prezenţa ei a fost pasageră şi destul de traumatizantă (se pare) pentru micuţa Irina. Probabil că fetiţa crede că mama e doar o angajată având în vedere cât de puţin s-a întâlnit cu ea şi cât de distantă a fost. Şi pe asta o ştiu tot din experienţă şi, din nou, o vei testa pe propria piele când vei fi părinte.
    By the way, există o vorbă care spune aşa: „copilul sau omul beat spun adevărul”, iar vechii chinezi aveau una şi mai bună: „distanţa dintre adevăr şi minciună este de patru degete”. Te las pe tine să dezlegi misterul de ce patru şi nu mai multe sau mai puţine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s