Să fim oameni

… pe dracu.

Era ceva de aşteptat ceea ce s-a întâmplat azi. Asociaţiile pentru protecţia animalelor fără stăpân au protestat azi în Bucureşti împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân.

Nişte minţi odihnite, care ar fi în stare să protesteze şi pentru protecţia musculiţei de oţet, spun că eutanasierea e o soluţie pe termen scurt, în timp ce soluţiile aduse de ei (identificarea cu microcip, reteritorializarea celor blânzi, sterilizarea) sunt pe termen lung. Dar de asta avem nevoie? De soluţii pe termen lung şi prezenţa câinilor pe străzi încă 10 ani de acum încolo? Facem ferme şi plătim adăposturi când bătrânii noştrii mor de foame?

Într-o ţară în care majoritatea oamenilor trăiesc de pe o zi pe alta, unde bătrânii nu au bani nici pentru medicamente, unde copiii sunt fără viitor, unde toate sunt aşa cum le ştim, noi avem nevoie să mai creştem sute de mii de câini?

Da, suntem nişte barbari, suntem un popor necivilizat, suntem. Aş prefera să ni se spună aşa pentru că am reuşit să scăpăm de problema câinilor fără stăpân care terorizează pe toată lumea (numai pe cei de sus şi pe cei din ong-uri nu) decât din alte motive.

Citiţi ştirea asta şi reflectaţi puţin la declaraţiile şi la informaţiile găsite acolo. Eu m-am enervat la prima lectură. Recitind declaraţiile acestor „iubitori de animale” mi-am dat seama că în România imbecilitatea e literă de lege.

„Trăim vremuri în care căţeluşii sunt mai oneşti decât oamenii” Aşa e, când comparăm căţeluşii cu cei care ne conduc, observăm că sunt cu mult mai oneşti. Totuşi, aici vorbim de sute de mii de câini vagabonzi (nu căţeluşi, mai coborâţi din scaunele calde ca să vedeţi şi realitatea) care terorizează (şi muşcă, da, ştiu că sună ciudat dar câinii muşcă domnilor) pe toată lumea, şi nu e doar un moft faptul că e absolut necesar să scăpăm de ei.

Reclame
Acest articol a fost publicat în diverse, prostie, romania, scurte, stiri. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s