Curiozitatea umană

Se spune în popor, „curiozitatea a omorât pisica”, însă de multe ori omul este o fiinţă mult mai curioasă. Cel puţin aşa sper.

Văd destul de des persoane care au diferite probleme, fie probleme de deplasare, fie la coloană ori la picioare şi nu au un mers „normal”. Aceste deficienţe sunt destul de des întâlnite, însă într-o societatea care se vrea modernă, aceste lucruri sunt privite ca nişte „ciudăţenii”.

N-am înteles niciodată de ce lumea se holbează pur şi simplu la persoanele care au diferite probleme fizice. Spuneam mai sus că sper că omul este o fiinţă extrem de curioasă, şi tind să cred (sper) că totul se bazează pe curiozitate şi nu pe răutate.

Ştiu că pentru noi, cei „normali”, aceste persoane diferite sunt întradevăr ceva care ne trezeşte curiozitatea, însă trebuie să ne gândim şi la omul acela care pe lângă faptul că are problemele pe care le are, mai trebuie să suporte şi privirile curioase ale tuturor.

Totuşi, cel mai trist e că mulţi aruncă priviri răutăcioase, nu din curiozitate cum spuneam mai sus. Ba mai mult, oameni extrem de curaţi, oameni civilizaţi, având singura „vină” că au diferite probleme fizice, sunt evitaţi de ceilalţi de parcă ar avea râie.

E trist, trăim într-o societate aflată într-o continuă cădere, valorile şi principiile noastre decad zi de zi. Mă întreb, unde va ajunge societatea noastră „modernă” în următorii 10-20 de ani?

Reclame
Acest articol a fost publicat în indiferenta, prostie, romania, scurte. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Curiozitatea umană

  1. S. Muresan zice:

    Din pacate ai dreptate.Din totdeauna am avut un oarecare respect si compatimire fata de persoanele cu dezabilitati fizice…si sa fiu sincer daca am avut tangente cu astfel de persoane si nu neaparat, m-am purtat exact ca si cu niste oameni sanatosi, pentru ca se intampla de multe ori sa-mi imaginez ca ma aflu in locul lor si normal ca nici mie nu mi-ar conveni ca ceilalti sa se uite cu ura si dispret la mine…nici macar din curiozitate,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s