Orădenii vor circula mai scump

Consiliul Local Oradea a votat majorarea preţului biletelor si abonamentelor în urma cererii Regiei Autonome de Transport Local Oradea. Această majorare va fi aplicată de la 1 mai.

Astfel, preţul unui abonament întreg pe toate liniile este de 60 de lei, iar preţul unei călătorii a fost majorat la 2 lei. OTL a cerut majorarea tarifelor datorită creşterii TVA-ului, inflaţiei, costurilor tot mai ridicate ale combustibililor şi scumpirea energiei electrice. De asemenea, OTL susţine că nu a cerut majorarea pretului biletelor şi abonamentelor pentru a creşte profitul OTL, ci pentru a reechilibra bugetul.

In 2010, OTL a avut venituri de aproximativ 44 milioane lei, în balanţă cu 43.930.000 de lei cheltuieli, rezultă un profit de aproximativ 70.000 de lei.

„Sunt aproape 50.000 de persoane care nu plătesc nimic OTL-ului şi din 2010 am primit tot mai puţini bani din partea municipalităţii” – directorul economic Ioan Purge.

P.S. Multă lume e nemulţumită de serviciile şi condiţiile oferite de OTL, motiv pentru care oamenii sunt la fel de nemulţumiţi de această majorare. Eu pot spune că sunt extrem de nemulţumit de angajaţii OTL. Marea majoritatea a şoferilor sunt pur şi simplu nesimţiţi, pe faţă, asta pe lângă faptul că de multe ori nu respectă programul şi văd aproape zilnic încălcări ale regulamentului intern.

Cât priveşte scumpirea, pe mine nu mă afectează, însă, gândind la rece, nu e nejustificată. Tramvaie noi sunt, autobuze noi, la fel, plus ca nici cele existente nu arată rău, majoritatea. În concluzie, să zicem că majorarea ar fi ok, chiar dacă ar fi fost mult mai bine să se introducă şi abonamente mai ieftine, pe o linie sau două.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s