Fotbalul românesc, un mare circ

Licitaţia pentru drepturile tv din Liga I, organizată de Dumitru Dragomir, a fost un dezastru total. Doar trei pachete au fost cumpărate, în acest moment 6 meciuri rămânând netelevizate.

Pachetele care au fost achiziţionate sunt: pachetul nr.1 – Digisport – 13,2 milioane de euro, pachetul nr.2 – Romtelecom – 12, 9 milioane de euro, pachetul nr.8 – Antena – 10,5 milioane de euro (preţurile nu includ TVA). Restul meciurilor rămân netelevizate, asta dacă nu se va organiza o altă licitaţie.

Fotbalul românesc e un mare circ, cred că toţi suntem de acord cu asta. Nu avem spectacol, nu mai avem derby-uri ca mai demult, nu mai este valoare, avem doar circ, certuri, corupţie, bombe sexy, arbitraje de cacao, blaturi, pe scurt, nu mai avem fotbal. Având în vedere toate astea, nimeni nu mai vrea să plătească sume exorbitante pentru drepturile tv, logic.

Se vede clar, interesul pentru fotbal a scăzut destul de mult. Lumea e scârbită de tot ce se întâmplă în fotbal, implicit şi interesul şi ratingul a scăzut.

Acum, cel care va plăti oalele sparte va fi Dumitru Dragomir, şi pe bună dreptate, pentru că putem spune că o mare parte din vină îi aparţine. Pentru echipele mici, banii din dreputurile tv sunt ca o gură de aer, însă nici pentru cluburile mari sumele nu sunt de neglijat, în concluzie cam toată lumea va fi în următoarea perioadă în capul lui Mitică.

Acum, variante nu ar fi prea multe, fie meciurile nu vor fi televizate (cam greu de crezut), fie preţul pachetelor va scădea extrem de mult, ceea ce cu siguranţă a fost în planul televiziunilor astăzi.

„Ulciorul nu merge de multe ori la apă”, este un proverb care se potriveşte extrem de bine în situaţia de faţă. Atâta timp cât meciurile vor fi vândute tot spre televizuni cu acoperire care tinde spre zero, atâta timp cât vom pune profitul în faţa telespectatorului, vom merge tot în jos iar interesul publicului va scădea la fel de vertiginos. De fapt ei vor merge în jos, nu noi, Mitică fiind deja cu un picior în groapă, o groapă pe care şi-a săpat-o singur.

Reclame
Acest articol a fost publicat în fotbal, prostie, tv. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Fotbalul românesc, un mare circ

  1. N-am ce comenta despre fotbalul romanesc.
    Anglia / Spania si Italia cel mai bun fotbal din toate punctele de vedere !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s