Videoteca I

Ştiu că nu am mai scris despre un film de la Oscar, însă la cât v-am intoxicat atunci cu filme, am zis că o pauză ar fi mai mult decât utilă.

De azi am să vă prezint cel puţin o postare pe săptămână care va conţine trei filme şi o descriere scurtă a fiecăruia. Începem azi cu prima videotecă de pe blog. După cum am mai spus, scriind despre aceste filme, evident că le şi recomand.

1. The Exorcism of Emily Rose (2005): Un film pe care l-am văzut într-o seară când mă întorceam (a doua oară) de la cinema, asta după ce nu am prins locuri la „The Rite”. Având un chef nebun de un horror şi cu o idee fixă de a vedea un film cu exorcizări (nu ştiu de ce), m-am pus să văd acest film.

Un film inspirat din fapte reale, care îmbină genul horror cu drama şi misterul, încadrându-se mai degrabă în genul thriller. Filmul prezintă povestea tinerei Emily Rose (Jennifer Carpenter – rol excelent), care ajunge să fie posedată de demoni. Fiind o catolică convinsă, aceasta este de acord ca preotul parohiei sale să facă un ritual de exorcizare. În urma acestei exorcizări tânăra moare, preotul fiind acuzat de omor prin neglijenţă. Întregul film ne prezintă procesul în care preotul încearcă să dovedească lumii că este nevinovat şi că întradevăr Emily Rose a fost posedată.

Un film care te impresionează prin modul în care e abordat un subiect delicat şi controversat. Un film care a reuşit să îmi îngheţe sângele în vene la unele faze.

2. Nothing But the Truth (2008): ne prezintă cazul jurnalistei Rachel Armstrong, care scrie articolul carierei sale, atunci când pune mâna pe o informaţie secretă, dezvăluind astfel faptul că necesitatea unui atac al armatei Statelor Unite ale Americii asupra Venezuelei a fost de fapt o minciună, dovedind că un agent CIA raportase faptul că Venezuela nu fusese implicată în atentatul asupra preşedintelui nord-american. Aceasta este arestată, trece prin momente grele, stă departe de familie, de copil, suferă, este bătută, toate acestea deoarece refuză să îşi dezvăluie sursa.

Actorii joacă excepţional. Jurnalista (Kate Beckinsale) este extrem de expresivă, însă şi Erica Van Doren (Vera Farmiga), agenta CIA despre care este vorba în articolul jurnalistei, mi-a captat atenţia.

Cu siguranţă vă veţi simţi cel puţin frustraţi atunci când veţi vedea la ce este supuă jurnalista doar pentru că şi-a făcut meseria, pentru că a dezvăluit oamenilor adevărul şi mai ales pentru că rămâne o persoană cu caracter, cu principii, dând dovadă de profesionalism aceasta nu îşi dezvălui sursa.

Finalul este unul surprinzător, aici aflăm cine este sursa care i-a dezvăluit informaţii jurnalistei şi care a creat atâta vâlvă. Un final cu adevărat surprinzător, o repet, eu am fost surprins şi cu siguranţă la fel veţi fi şi voi, descoperind şi motivul pentru care jurnalista şi-a apărat sursa cu atâta înverşunare.

Un film despre loialitate, principii, profesionalism, o adevărată lecţie de viaţă, un film etalon pentru fiecare jurnalist, zic eu.
 

„A man can live a good life, be honorable, give to charity, but in the end, the number of people who come to his funeral is generally dependent on the weather”

 
3. Cellular (2004): nu este un film excepţional, însă este unul de urmărit. Genul de film care nu îţi rămâne în minte, însă care reuşeşte să îţi capteze atenţia pe moment.

Filmul ne prezintă povestea unei femei, Jessica Martin, a cărei viaţa atârnă de un fir de telefon şi de ajutorul unui străin. Aceasta este răpită şi dusă într-un pod unde era un telefon fix, însă pe care răpitorii îl distrug. Totuşi, Jessica reuşeşte să apeleze pe cineva la nimereală, atingând firele telefonului. Aceasta îl sună pe Ryan, străinul de care îi depinde acum viaţa.

Astfel, Ryan este prin în aventura vieţii lui, fiind prins într-un joc al minciunii, al crimei, al traficanţilor. Acesta trece prin numeroase situaţii limită, i se descarcă bateria telefonului, fură maşini, intră în conflict cu poliţişti, traficanţi, criminali, toate astea pentru a salva o femeie pe care nu o cunoaşte şi pe care a auzit-o doar la telefon.

Un film plin de acţiune şi suspans, însă (şi aici vroiam să ajung) plin de reclamă mascată. Toată acţiunea filmului se desfăşoară în jurul telefonului Nokia şi multe scene din film oferă informaţii despre telefon şi ce poate face el. O reclamă în toată regula, ce mai. Totuşi, un film de văzut, însă doar o singură dată.

Reclame
Acest articol a fost publicat în filme. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Videoteca I

  1. Florin zice:

    Multumesc pentru recomandare, o sa le vizionez!

  2. Pingback: Lotus movie night – Red Riding Hood (2011) | Moga Florin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s