Cursuri de joacă la Oradea

Am văzut de toate, de la jonglerii cu diverse obiecte, mers pe sârmă (ceva bandă mai exact), mers pe monociclu, trickuri cu bicicleta, pana la aruncarea cu toporul sau cuţitul. De la copii la adulţi, de la amatori, începători până la profesionişti, toţi s-au adunat într-o după-amiază frumoasă în Parcul Muzeului pentru a se bucura de vremea frumoasă şi pentru ai învăţa şi pe ceilalţi joaca cu diverse obiecte interesante.

După cum scrie şi în titlu, au fost „cursuri de joacă„, adică cei interesaţi puteau să încerce chiar ei să jongleze simultan cu trei, patru sau chiar cinci mingi. Eu m-aş fi încumetat la aruncatul cu toporul, dar mi-au zis că sunt periculos şi fară, deci mai bine să nu încerc.

A fost interesant de privit măiestria cu care cei mai avansaţi mânuiau poiuri, flowerstickuri sau mingi multicolore. În acelaşi timp începătorii erau amuzanţi în încercarea lor de a „fura meserie” de la cei mai vechi în branşă, oricum de apreciat.

În concluzie, a fost un eveniment de apreciat prin care s-ar putea promova mişcarea şi sportul într-un mod distractiv. Nu am stat până la sfârşit, deci nu am prins partea în care s-a jonglat cu foc, însă sunt sigur că ar fi meritat aşteptarea.

Cel mai mult m-a impresionat un copil care se plimba alături de părinţii săi pe bicicletă (foto). Nu are legătură cu evenimentul, ei doar se plimbau liniştiti prin parc, fiecare având vestă reflectorizantă. Într-o societate în care copiii sunt uitaţi în faţa calculatorului sau televizorului, m-a surprins plăcut să văd părinţi care îşi fac timp (chiar şi după o zi de muncă) să iasă cu cel mic cu bicicleta. Mult respect!

P.S. M-am jucat puţin cu setările aparatului, aşa că unele poze sunt de o calitate mai slabă. Pentru asta vă ofer bonus două filmuleţe scurte (needitate).

Această prezentare necesită JavaScript.


Reclame
Acest articol a fost publicat în diverse, evenimente, oradea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s