Se va schimba ceva?

În urma tragediei din data de 04.06.2011 când o fetiţă de numai 7 ani şi-a pierdut viaţa din cauza unor incompetenţi (eveniment despre care am evitat să scriu), toate ştrandurile orădene au fost supuse unor acţiuni de control a ANPC (Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor).

În urma acestor controale, Ştrandul Ioşia a fost închis pe o perioadă de până la 6 luni pentru neregulile constatate, care pun în pericol viaţa oamenilor, şi cu amenda de 20.000 lei. (mai jos aveţi comunicatul de presă)

Măsuri extrem de bune luate datorită intervenţiei prompte a ANPC, însă aproape inutile. Ştrandul trebuia închis pentru un an de zile, nu pentru şase luni, şi tot ar fi fost degeaba. Lucrul cel mai important care trebuie făcut e să fie găsiţi adevăraţii vinovaţi. Încălzeşte pe cineva că ştrandul va fi închis 6 luni însă va fi condus şi administrat de aceaşi oameni incompetenţi? Nu prea cred, şi sunt aproape sigur că măsurile luate acum nu vor avea niciun efect. 

Eu sunt îngrozit de atitudinea RAPAS care a deschis ştrandul chiar a doua zi, parcă sfidând tot ce s-a întâmplat. Pe lângă asta, faptul că primăria nu a avut nici o poziţie în acest tragic eveniment e cel puţin ruşinos, atât pentru instituţia în sine cât şi pentru primar. Nu am văzut demiteri, nu am văzut nici măcar un deget mişcat din partea primarului. Cum mai pot, după un asemenea incident, să mai rămână aceiaşi incompetenţi în funcţii, probabil aceiaşi incompetenţi care au considerat că lucrările recente de reabilitare a ştrandului s-au făcut aşa cum trebuie.

De ce nu vedem nişte nume, de ce nu vedem nişte persoane acuzate? Singurii afectaţi de cele 6 luni în care va fi închis ştrandul vor fi pensionarii. Fără a fi luate alte măsuri, putem să ne aşteptăm la alte astfel de evenimente. E trist, dar e realitatea românească, ar trebui să nu ne mai mire.

Sunt pur şi simplu dezgustat de tot. Nu am fost niciodată acolo şi cu siguranţă nici nu voi merge. Trăim în România, ţara în care pot să moară oameni nevinovaţi iar acei incompetenţi urcaţi pe scaune calde care sunt responsabili de astfel de tragedii să rămână în continuare în funcţii. DA, îmi doresc în continuare să plec, parcă acum mai tare ca niciodată.

P.S. Oare am folosit de suficient de multe ori cuvântul „incompetenţi„?

Unitate inchisa pentru prestarea de servicii ce pun in pericol viata consumatorilor

Cazul deosebit de grav al fetitei in varsta de 7 ani, decedata in ziua de 04.06.2011, ca urmare a prinderii in gura de evacuare a bazinului, a declansat autosesizarea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si dispunerea masurilor ce se impun in cadrul unei actiuni ample de control, tuturor prestatorilor de servicii de agrement de pe raza judetului Bihor.

Strandul Iosia – Nord Oradea, unitatea in cadrul careia s-a petrecut cumplitul accident, este in administrarea ADP Oradea. Controlul dispus a scos la iveala urmatoarele nereguli:
– tevile de evacuare a apei sunt amplasate in zonele de acces a utilizatorilor;
– fixarea grilajelor de protectie este defectuoasa, fapt ce a condus la producerea accidentului – la bazinul nr.5 grilajul nefiind montat;
– avertizoarele si indicatoarele de adancime lipsesc sau sunt greu vizibile;
– lipsa informarii consumatorilor asupra regulilor pe care trebuie sa le respecte la intrarea in bazine:
– absenta avertismentelor asupra eventualelor riscuri si pericole ce pot aparea;
– neafisarea regulamentului de functionare;
– regulamentul de functionare este incomplet;
– nu exista indicatoare spre punctul de prim ajutor si spre salvamar;
– finisajele bazinelor sunt necorespunzatoare, existand crapaturi, fisuri si sparturi, vopseaua este exfoliata si lipseste de pe suprafete mari.

Pentru neregulile constatate si prestarea unor servicii nesigure catre populatie, in urma carora o fetita de 7 ani si-a pierdut viata, operatorul economic a fost sanctionat contraventional cu amenda de 20.000 lei, precum si cu sanctiunea complementara de Inchidere temporara a unitatii pe o durata de pana la 6 luni.

Birou presa
07.06.2011

Reclame
Acest articol a fost publicat în accidente, romania. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Se va schimba ceva?

  1. carina zice:

    Poi bineinteles ca incompetentii nu vor fi trasi la raspundere.In mai multe articole s-au facut speculatii ca cei vinovati de acest incident ar fi parintii fetitei care au lasat-o supravegheata in bazin.Deci in fond si la urma urmei suntem tot in Romania unde cei scosi nevionvati sunt oameni influenti.De ce ne mai miram oare???

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s