Rasteluri pentru biciclete – Oradea

Bicicleta nu este doar un mijloc ecologic de transport (sau eco friendly), nu e doar un mod plăcut de a face mişcare şi de a te menţine în formă, e şi un vehicul cu care poţi ajunge destul de repede dintr-un punct în altul într-un oraş aglomerat şi pe lângă asta nu plăteşti parcarea pentru ea, sau cel puţin nu încă.

Oradea nu duce lipsă de biciclişti, văd zilnic destul de mulţi iubitori ai sportului cu pedale. Tineri, bătrâni, familii întregi care fie că pedalează de plăcere, fie cu diverse treburi, pentru a face sport, sau de ce nu, pentru a le face pe toate.

Deci biciclişti sunt, acum mai rămâne problema cum încurajăm folosirea bicicletelor mai des şi de cât mai multă lume? În primul rând avem nevoie de piste (capitol la care Oradea nu stă prea bine) şi de locuri unde cei care au treabă prin oraş să îşi poată lăsa bicicleta, mai exact rasteluri pentru biciclete.

Oradea nu stătea prea bine nici la acest capitol, însă de curând primăria a început instalarea a încă 20 de astfel de rasteluri în diferite puncte din oraş. Cu această ocazie orădeanul a lansat ideea de a face şi pentru Oradea o hartă cu rastelurile din oraş, la fel ca în Braşov.

Aşa că m-am apucat de lucru şi am început o hartă la care sper să contribuie cât mai multă lume. Am adăugat locaţiile rastelurilor pe care le ştiu eu şi acum aştept ca voi să veniţi cu informaţii suplimentare. Nu am adăugat locaţiile unde primăria spunea că o să instaleze rasteluri noi, ci doar cele pe care le ştiam şi sunt sigur că există, nu care sunt doar în proiect. Dacă mai ştiţi alte rasteluri lăsaţi un comentariu aici sau trimiteţi un mail pe adresa de la contact.

Sper să fie o chestie folositoare!

Reclame
Acest articol a fost publicat în ciclism, oradea. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Rasteluri pentru biciclete – Oradea

  1. La Piața Cetate, chiar la intrare, sunt două. Unul vechi și unul nou.
    Deasemenea, la capătul dinspre Zoo a Parcului Bălcescu s-a montat un rastel, dar din păcate roțile de Mountain Bike nu intră…

  2. Tamy zice:

    Ideea este foarte buna, iar tu fi convins ca si oradenii vor folosii bicicletele…Primul pas a fost facut. Cel mai greu este realizarea de piste…dar pentru viitorul ecologic, si fara piste, vom folosii bicicletele din plin…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s